Geschiedenis

Ludgerus is vernoemd naar de heilige Ludger of Liudger (Ludgerus in het Latijn)

 

Het eerste wooncomplex van Ludgerus werd gebouwd in de jaren 1961-1965 op initiatief van het toenmalige bestuur van de Stichting Ludgerus en Woningstichting Hanzewonen. De officiële opening vond plaats op 2 oktober 1965. Destijds bestond het wooncomplex uit 138 woningen.

 

Op 4 juli 1997 opende Ludgerus de deuren van een geheel vernieuwd complex, dat volledig voldoet aan de eisen van de moderne tijd en de wensen van de bewoners. Daarbij is het aantal woningen bijna verdubbeld, want momenteel bestaat Ludgerus uit 250 woningen, die overigens eigendom zijn van Woonbedrijf Ieder 1.


Het complex

Ludgerus beschikt over vier ingangen. Elk van deze ingangen is voorzien van automatische deuren die zich van 7.00 uur tot 19.00 uur automatisch openen en sluiten. Krijgt een bewoner bezoek terwijl de ingang gesloten is? Dan is het mogelijk de deuren vanuit de woning te openen door een intercom. Via de intercomfunctie kunnen bewoners vervolgens communiceren met degene die aanbelt.

 

Zoals bij het kopje "geschiedenis" is aangegeven bestaat Ludgerus tegenwoordig uit 250 appartementen. De woningen, waarvan drie typen bestaan, hebben een oppervlakte van 60 tot 70 vierkante meter en bestaan uit meerdere vertrekken. Iedere woning is onder meer voorzien van een fraai balkon en inpandige berging. Alle appartementen zijn bereikbaar via vier liften en beschikken over een afsluitbare berging in de kelder van het gebouw - handig voor het stallen van een fiets of bromfiets. Bij een deel van de woningen ligt de voordeur aan een binnengalerij. Deze staat in directe verbinding met de mooie binnentuin. Ook staat deze in verbinding met het dienstencentrum, waar de bewoners veilig en droog komen via de loopbrug, die in 2001 is aangelegd.

De omgeving

Ludgerus biedt modern comfort in een rustieke omgeving. Ludgerus ligt in de rustige wijk Ludgeruskwartier in Deventer op een steenworp afstand van twee winkelcentra. Met de bus - de bushalte is voor de deur - is het centrum van Deventer binnen tien minuten te bereiken.