Onze Diensten & faciliteiten

Het servicepakket van Ludgerus is zeer uitgebreid. Denk aan hulp in de huishouding of het laten verzorgen van maaltijden. Voor bewoners die het gezellig vinden om samen de maaltijd te nuttigen bestaat ook deze mogelijkheid. Ook kunt u - tegen een vergoeding - de was laten doen.


Alarmering

Elk appartement is aangesloten op een alarmeringssysteem. Hiermee kunt u 24 uur per dag een beroep doen op een medewerker van Ludgerus, als dat nodig is.

Ons gehele wooncomplex is bovendien voorzien van een camerasysteem.


Administratie

Veel van onze bewoners doen hun administratie zelf en dat gaat hen prima af. Soms wordt het op een gegeven moment toch wat lastiger om het overzicht te houden. Wij helpen u graag op weg. U kunt elke ochtend van maandag tot en met donderdag tussen 11.00 uur en 12.00 uur met uw administratieve vragen terecht op ons spreekuur. Daar kunt u ook vragen stellen over huurtoeslag.


Schoonmaak en beheer

Ludgerus zorgt voor het algemene beheer van het complex. Hieronder vallen de schoonmaak en het onderhoud van alle gemeenschappelijke ruimten en toegangen.

Tijdelijke hulp of zorg

Tijdelijke hulp of zorg

Bent u ziek of heeft u hulp nodig, dan kunt u aan het team Ludgerus vragen welke stappen u kunt ondernemen. Als de zelfzorg en de mantelzorg op enig moment niet voldoende blijken, dan kunt u een beroep op ons doen. Ludgerus heeft haar eigen zorgteam, maar u bent uiteraard vrij om zelf uw zorgaanbieder te kiezen.

 

Bent u langer ziek? Dan kan één van onze wijkverpleegkundige u helpen bij het aanvragen van een zorgindicatie.

De wijkverpleegkundige helpt u ook graag bij het aanvragen van bijvoorbeeld hulpmiddelen of hulp in de huishouding.

Dienstencentrum

Binnen Ludgerus vindt u het Dienstencentrum. Dit bestaat uit een grote zaal/ontmoetingsruimte, een centrale balie en kantoorruimtes waar de directie, administratie en het zorgteam voor - en vaak - met bewoners aan het werk zijn.