SERVICE EN WELZIJN

Bij Ludgerus bieden we een uitgebreid pakket aan service- en welzijnsdiensten voor bewoners. Bewoners zijn hier zeer actief bij betrokken en werken mee als vrijwilliger. We vinden samen actief leven in een gemeenschap die omziet naar elkaar belangrijk, zodat u op een fijne manier ouder kunt worden en zo lang mogelijk zelfstandig kunt wonen. Onze service- en welzijnsdiensten ondersteunen hierbij.

 

Ons service- en welzijnspakket bestaat onder meer uit 24 uur per dag alarmopvolging (achterwacht is in het complex aanwezig), hulp bij het huishouden, hulp bij de persoonlijke verzorging of verpleging. De alarmering wordt vergoed uit de servicekosten. Voor zorg is een indicatie nodig. Daarnaast kunnen we bijvoorbeeld uw was doen (tegen een kleine vergoeding), zorgen we dat er regelmatig een glazenwasser komt, houden we de algemene ruimtes schoon, kunt u voor kleine administratieve vragen bij ons terecht, geven we reparatieverzoeken voor u door aan woonbedrijf Ieder1 (eigenaar van het wooncomplex) en brengt de apotheek dagelijks medicijnen.

 

Ook is er een uitgebreid activiteitenprogramma voor en door bewoners, met ondersteuning van een vrijwilligerscoördinator. We beschikken over een grote recreatieruimte waar dagelijks vele activiteiten zijn, zoals koffiedrinken, gym, bewegen op muziek, een zangkoor, geheugentraining, klaverjassen en een avondprogramma met film, dans, muziek en diners. In onze mooie binnentuin kunt u biljarten en bij goed weer lekker in de zon zitten. 

 

Dichtbij Ludgerus zijn veel winkels en voorzieningen, zoals een bakker, supermarkten, drogisterijen, een kapper, een café, hulpmiddelenwinkel en de bibliotheek. Zo kunt u, ook als u wat minder mobiel bent, vaak toch uw eigen boodschappen doen.