Zorg thuis als onderdeel van onze services!

U woont in Ludgerus zelfstandig. Wij noemen het beschermd zelfstandig, omdat er zo nodig zorg thuis mogelijk is vanuit ons vaste team.

 

Als zelfzorg en mantelzorg (hulp van familie, buren of kennissen) niet meer voldoende is, kunt u een beroep doen op het zorgteam van Ludgerus. Samen kijken wij met u welke zorg er bij u past. Ook kunnen wij bemiddelen bij het inschakelen van een huisarts of andere discipline, bijvoorbeeld als u plotseling ziek wordt. 


Wilt u graag in aanmerking komen voor zorg?

Bent u langer ziek en heeft u zorg of andere ondersteuning nodig? EN kunt u geen of onvoldoende beroep doen op familie?

Dan komt u mogelijk in aanmerking voor zorg (wijkverpleging) of WMO diensten. Onze manager wonen, welzijn en zorg of onze verpleegkundige maakt graag een afspraak met u om uw situatie door te nemen. Uitgangspunten zijn hierbij uw eigen regie en eigen kracht. De manager of verpleegkundige indiceert de zorg, de benodigde tijd en de tijdsduur van de indicatie.

 

Uiteraard staat ook het sociaal team Keizerslanden van de gemeente Deventer voor u klaar. Ludgerus heeft nauw contact met dit sociaal team. Hierdoor kunt u bij het sociaal team Keizerslanden terecht met al uw vragen op het gebied van welzijn en zorg. Het sociaal team houdt wekelijks een spreekuur binnen Ludgerus (kantoor 9a). Voor exact tijdstip en dag: zie de huiskrant of de tijden op de deur bij kantoor 9a.

Hoe zit het met de eigen bijdrage?

De persoonlijke zorg en verpleging (wijkverpleging) is onderdeel van de Zorgverzekering van de basisverzekering. Over het algemeen geldt dat voor deze zorg geen eigen bijdrage is verschuldigd. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot uw zorgverzekering. Mocht de zorgverzekeraar uw zorg niet vergoeden, maar wilt u toch thuiszorg, dan kunt u deze ook zelf inkopen bij Ludgerus.

 

Voor bepaalde WMO diensten, zoals huishoudelijke zorg, geldt dat er een eigen bijdrage verschuldigd is.

Voor meer info kunt u terecht bij de gemeente Deventer (0)14-0570, of bij sociaal team Keizerslanden.