samenwerkingen & projecten


"Technologie voor warme zorg"

In de regio Salland hebben een aantal zorgorganisaties hun krachten gebundeld. Samen willen zij technologie en zorginnovaties op een goede manier integreren in de zorg. Hiervoor hebben zij een regionaal ontwikkelplan geschreven met als titel: "Technologie voor warme zorg." Ludgerus heeft zich ook aangesloten bij dit samenwerkingsverband.

 

Binnen Ludgerus houden onze wijkverpleegkundige Caya Jonker en Carlijn van Dorth zich bezig met zorgtechnologie. Voor vragen kunt u ook eerst bij hen terecht. Dat kan telefonisch via: 0570-661950 of mailen naar c.jonker@ludgerus.nl of c.vandorth@ludgerus.nlFietsriksja

Een plan in samenwerking met Stichting Ludgerus Deventer

Het doel is om mensen die zelf niet (meer) kunnen fietsen het gevoel (terug) te geven van “de wind door je haren” of te wel “Cycling without Age”. Ontstaan in Kopenhagen in 2012 en inmiddels wordt er wereldwijd in vele landen gefietst!

Website: www.fietsenallejaren.nl

 

Samen fietsen, samen verhalen delen, aandacht

Letterlijk de wind in je haren voelen, de herfstlucht ruiken, de zwoele zomerlucht voelen, het ouderlijk huis weerzien, wegdromen aan de IJssel, even in het zonnetje bij een boerenerf, weg van huis en elders een ijsje eten of een kopje koffie drinken, daar knapt een mens van op!
Cambio

We hebben met onze overburen "Cambio" al een aantal jaren een zeer goed contact. Voor projecten weten we elkaar te vinden maar ook bedenken we samen ideeën wat ten goede komt aan de bewoners en de buurt. 

Uit één van deze ideeën is nu een structurele activiteit gerold, namelijk de maaltijden bij Ludgerus. Elke dinsdag, woensdag en vrijdag kunnen bewoners en buurtbewoners mee-eten met in de recreatiezaal van Ludgerus. Cambio serveert een drie gangen maaltijd voor € 7,50. Vooraf kunt u zich opgeven bij de balie.Netwerk Actief Ouderen Deventer

 

NOAD is het netwerk (in wording) voor initiatiefnemers en trekkers van activiteiten voor ouderen in de gemeente Deventer die actief willen zijn op het gebied van kunst & cultuur, bewegen, zorg, mobiliteit, enz.

Dat er veel gebeurt in deze gemeente dat wisten we al wel. Het is geweldig dat zoveel mensen zich inzetten voor anderen. De initiatiefnemers van het NOAD zijn van mening dat het wel wat efficiënter en effectiever kan. Voor alle duidelijkheid: we gaan dus niet dunnetjes overdoen waar anderen al mee bezig zijn. Daarom willen we alle trekkers bij elkaar brengen en zorgen dat ze elkaar weten te vinden. Want communiceren is nodig maar dan moet je wel van elkaar weten en met elkaar in contact kunnen komen.Samenwerken aan een gezond Salland 

In Salland zit samenwerken in ons DNA. Want, samen komen is een begin; samen blijven is vooruitgang; samenwerken is succes. En daarom werken in Salland de regionale zorg- en welzijnsorganisaties, vier gemeenten en de zorgverzekeraar de komende jaren steviger samen dan ze al deden. Als onderdeel van netwerkorganisatie Salland United zetten deze partijen nog sterker in op preventie, op zelfstandigheid en eigen regie van vooral de oudere inwoners, op het organiseren van de juiste zorg op de juiste plek en op het effectief inzetten van de (zorg)professionals. De inzet van technologie is hierbij de katalysator.

 

Voor inwoners van Salland is dit een geweldige ontwikkeling! Zij kunnen bijvoorbeeld in de toekomst rekenen op de ondersteuning  vanuit bijvoorbeeld een wijk- of inloopcentrum waar verschillende activiteiten plaatsvinden. Willen ze fit blijven maar liever niet zonder begeleiding sporten? Dan staan er straks coaches of beweegmakelaars voor hen klaar. En de ouderen? Zij kunnen langer veilig zelfstandig wonen, want de zorg wordt voor hen zo veel mogelijk achter de voordeur geregeld. Ziekenhuisopnames kunnen uitgesteld, verkort of overbodig worden, omdat patiënten straks vaker kunnen beeldbellen met een zorgprofessional of gebruik kunnen maken van apps waarmee hun gezondheid op afstand door de zorgverlener kan worden gemonitord. Allemaal mooie voorbeelden die ervoor zorgen dat inwoners alle tools en ondersteuning krijgen om zo lang mogelijk vitaal en fit te blijven.

 

 

Onder het motto ‘We willen het in Salland gewoon goed geregeld hebben voor onze inwoners’ zorgen partijen er samen voor dat ze nu en in de toekomst kwalitatief hoogwaardige zorg kunnen blijven leveren.  #gewoongoedgeregeld #Salland


LivingLab Goed Leven

Beelden over "goed ouder" worden in de wijk Keizerslanden.

Wat is het geheim van een goed leven? Samen met pakweg zeventig senioren uit Deventer gaan tweedejaars studenten toegepaste gerontologie van Hogeschool Windesheim de rest van het studiejaar op zoek naar het antwoord op deze vraag.

In samenwerking/ opdracht van Stichting de Tijdmachine.

 

Download
Magazine van het Goede Leven
Magazine van het Goede Leven in Keizersl
Adobe Acrobat document 1.8 MB