samenwerkingen & projecten


"Technologie voor warme zorg"

In de regio Salland hebben een aantal zorgorganisaties hun krachten gebundeld. Samen willen zij technologie en zorginnovaties op een goede manier integreren in de zorg. Hiervoor hebben zij een regionaal ontwikkelplan geschreven met als titel: "Technologie voor warme zorg." Ludgerus heeft zich ook aangesloten bij dit samenwerkingsverband.

 

Binnen Ludgerus houden onze wijkverpleegkundige Caya Jonker en Carlijn van Dorth zich bezig met zorgtechnologie. Voor vragen kunt u ook eerst bij hen terecht. Dat kan telefonisch via: 0570-661950 of mailen naar c.jonker@ludgerus.nl of c.vandorth@ludgerus.nlFietsriksja

Een plan in samenwerking met Stichting Ludgerus Deventer

Het doel is om mensen die zelf niet (meer) kunnen fietsen het gevoel (terug) te geven van “de wind door je haren” of te wel “Cycling without Age”. Ontstaan in Kopenhagen in 2012 en inmiddels wordt er al gefietst in 37 landen!

Website: www.fietsenallejaren.nl

 

Samen fietsen, samen verhalen delen, aandacht

Letterlijk de wind in je haren voelen, de herfstlucht ruiken, de zwoele zomerlucht voelen, het ouderlijk huis weerzien, wegdromen aan de IJssel, even in het zonnetje bij een boerenerf, weg van huis en elders een ijsje eten of een kopje koffie drinken, daar knapt een mens van op!

Download
Presentatie Fietsriksja
Basispresentatie FAJ JB.pdf
Adobe Acrobat document 2.3 MB


LivingLab Goed Leven

Beelden over "goed ouder" worden in de wijk Keizerslanden.

Wat is het geheim van een goed leven? Samen met pakweg zeventig senioren uit Deventer gaan tweedejaars studenten toegepaste gerontologie van Hogeschool Windesheim de rest van het studiejaar op zoek naar het antwoord op deze vraag.

In samenwerking/ opdracht van Stichting de Tijdmachine.

 

Download
Magazine van het Goede Leven
Magazine van het Goede Leven in Keizersl
Adobe Acrobat document 1.8 MB


Cambio

We hebben met onze overburen "Cambio" al een aantal jaren een zeer goed contact. Voor projecten weten we elkaar te vinden maar ook bedenken we samen ideeën wat ten goede komt aan de bewoners en de buurt. 

Uit één van deze ideeën is nu een structurele activiteit gerold, namelijk de maaltijden bij Ludgerus. Elke dinsdag, woensdag en vrijdag kunnen bewoners en buurtbewoners mee-eten met in de recreatiezaal van Ludgerus. Cambio serveert een drie gangen maaltijd voor € 7,50. Vooraf kunt u zich opgeven bij de balie.